Mohamed El Amrani: "El primer pas per solucionar una cosa és ser conscient que existeix un prob
- Carla Martín
- 19 mar 2016
- 3 Min. de lectura

Mohamed El Amrani és el creador de la Xarxa de Convivència de Roses (Alt Empordà). Nascut al Marroc el 1992, El Amrani és un gran personatge dins el món de l’emprenedoria. Va ser guardonat amb el Premi Fundació Príncep de Girona el 2014 pel seu projecte de la Xarxa de Convivència.
Podríem dir que ets un noi inquiet, com vas trobar l’oportunitat de crear projectes com IDEM o la Xarxa de Convivència?
La part més important per arribar a crear un projecte és l’ecosistema (els amics, l’entorn i les eines que tens a l’abast per poder desenvolupar-te). Ja pots ser molt bo que si no tens un ambient que et sigui capaç d’ajudar-te a formar-te com a persona o com professional no ho aconseguiràs. És important l’ambient/l’ecosistema des de la infància (que t’ajudi entendre el món)/ l’adolescència i la maduresa.
Com vas arribar al plantejament que havies de tirar endavant aquests projectes socials?
Em vaig basar en la realitat. Sempre ha de ser pràctic i útil per la societat. Per exemple la Xarxa de Convivència basant-me en la problemàtica social, de convivència em vaig centrar en el problema de convivència de cohesió social. És donar solucions pràctiques als problemes que tenim dia a dia.
Suposo que no tot és tenir la idea. Però, com es materialitza aquesta idea?
La idea es materialitza sent capaços d’imaginar a llarg termini. La idea de ser conscients que no avui me l’imagino i demà serà real sinó hem de tenir la capacitat de imaginar a llarg termini el futur o la nostra idea.
Quins entrebancs t’has trobat?
L’entrebanc més gran és el mental (no aconseguiré els diners, no seré capaç...) trencar aquestes barreres mentals és el primer pas.
Et consideres un emprenedor?
Em considero una persona inquieta però, més que emprenedor, emprenyador. M’agrada motivar a les altres persones a que siguin capaces de participar en el que faig. Moltes vegades em pregunten "però la gent què diu quan fas tantes coses?"
Creus que els joves emprenedors són el futur?
Els joves a seques. És parla de la generació perduda, de la generació de NiNis...Però no és una generació perduda, és la generació més preparada de la història.
Quins consells li donaries a un jove que tingués una bona proposta per tirar endavant una empresa/projecte?
L’únic que li cal és trobar el seu camí, cal orientar-la, no val dir els joves estan perduts o no fan. Han de ser capaços de saber per què estan perduts. El primer pas per solucionar una cosa és ser conscient que existeix un problema i, a partir d’aquí, trobar una solució.
Al ser un jove emprenedor t’has trobat mai en situacions on per la teva edat se’t menyspreï? És a dir, la societat té una “visió equivocada” dels joves?
Sí, recordo que amb 16-17 anys, quan vam crear la Xarxa Convivència, polítics deien “ara vindrà aquest nen a parlar-me de la convivència”. Has de ser capaç amb el temps de demostrar-li que estan equivocats. Els joves estan molt infravalorats i per això, nosaltres hem de reivindicar el nostre.
Quins consells donaries a les persones que tinguessin idees per a nous projectes?
Que s’envolti de persones de tot tipus que no vulgui destacar sobre els altres; és a dir, ha de ser un equip cohesionat, horitzontal...capaç de resoldre conflictes en qualsevol moment. I sobretot que tinguin autoconfiança.
Tens algun nou projecte en ment?
A vegades has de dir stop però estàs predestinat. Quan hi entres no en pots sortir però has de ser conscient i organitzar-te.
Comments